Ondersteuning op Guido Arnhem
Op Guido Arnhem gaan leerlingen en personeel respectvol met elkaar om. Dat is een basis om goed te kunnen werken. Daarnaast zijn wij trots op onze ondersteuning binnen de school. Wij proberen iedere leerling te zien en maatwerk te bieden waar nodig. Naast onze docenten en mentoren die je goed kunnen begeleiden, kun je ook ondersteuning krijgen van het ondersteuningsteam.
Op Guido Arnhem werken verschillende mensen in het ondersteuningsteam met ieder zijn eigen specialisme. Het ondersteuningsteam helpt je graag als je bijvoorbeeld moeite hebt om je werk te organiseren, je dingen vaak spannend vindt of met iemand van school wil praten om je fijner te voelen. Heb je een vraag over de ondersteuning of wil je graag meer weten, dan kun je contact met het ondersteuningsteam opnemen. Daarnaast kun je het school ondersteuningsprofiel vinden op de knop hiernaast.

Symbiose bij Guido Arnhem
Bij Guido Arnhem geloven we in de kracht van samen. We verbinden talenten en benutten de eigenheid van iedere leerling. Daarom werken we met het concept symbiose: een aanpak waarbij je volledig deel uitmaakt van onze schoolgemeenschap. Als symbioseleerling heb je geen aparte klas of vleugel, maar zit je verspreid over de verschillende jaarlagen en niveaus. Je maakt dus ‘gewoon’ deel uit van het onderwijs, samen met je klasgenoten. Voor schooljaar 2025-2026 hebben wij ruimte voor 30 symbioseleerlingen over alle jaarlagen (op onze aanmeldpagina staat meer informatie hierover).
Wat symbiose bij ons bijzonder maakt, is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van het hele team voor jouw ondersteuning. Van de huismeester tot het docententeam en de directeur: wij kennen jou en werken samen om jouw specifieke ondersteuningsbehoeften te vervullen. We kijken per leerling wat nodig is en stemmen onze aanpak daar zorgvuldig op af, zodat we samen het beste onderwijs kunnen bieden voor jou.
Onze school participeert in Samenwerkingsverband De Verbinding van regio Arnhem.

Contact met ouders
Wanneer er extra ondersteuning nodig blijkt te zijn, overleggen wij altijd met ouders over de vorm en inhoud van deze ondersteuning. De mentor is in samenwerking met het ondersteuningsteam verantwoordelijk voor deze communicatie. Er wordt samen met de leerling en zijn of haar ouders doelen opgesteld waar voor een bepaalde periode aan gewerkt zal worden.
Dyslexie- en dyscalculiebeleid
Wanneer een leerling dyslexie of dyscalculie heeft, kunt u hieronder meer informatie vinden over onze werkwijze.

